Alhamdullillah sampai jugak aku akhirnye ke main international hub kat Deutschland. Frankfurt am Main, merupakan pusat perbankan serantau bagi Germany dan jugak Eropah. kat sini macam2 bank ader daru europe commerce bank sampaila ke local bank. Punyerla power bamk kat…

Perjalanan ke Husum dari Bremen mengambil masa dekat 2 jam 30 minit jugakla dengan kereta,sejauh 300km. Tapi disebabkan 2 bandar ni dihubungkan melalui autobahn, yg mana kat certain location memang takde speed limit, journey ni takderla rasa lame sangat. Pada…

Capital city of Germany; named bear city dan macam macam lagi. Tu le name yg femes utk berlin yg selalu korang dengar pasal Berlin. Dan mungkin juge pasal underground house musics ataupun gig? Takpe yg tu nanti aku cerita. But…

Wargh pagi ni kene bangun pagi lah! Cuz bus leaves the flat on time. So kitorang kene ambik bas, then tuka amek regional train ke Osnabruck then tukar satu lagi train utk ke Bremen. Sepanjang journey tu dapatla tengok landscape…

Köln Johanna tunggu aku kat Cologne airport. Gosh it was a huge relief after 8 months not seeing each othey. Disebabkan aku penat sgt, kitorg shopping grocery kat rewe, one of the grocery shop kat sini. 1st night, Aileen dan…